Miniserija Muri: Rojstni dan, Sprehod, Kosilo, Tekma, Ples (2023)

  • |
  • 58min

Rojstni dan (2013)
V prvem delu „zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri“. In dan se začne kot običajno. K sreči Murija prijatelj, izumitelj Miki, spomni, da mora Maci voščiti za rojstni dan.

Sprehod (2016)
Muri se odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagode „ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe“.

Kosilo (2018)
V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta, ki „praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake“. Ko je čas za kosilo, pa jo Žane prestrašen ucvre iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume zakaj, a se kmalu izkaže, da v gostilni straši!

Tekma (2020)
Na mačjem stadionu je zbrana mačja množica. Obeta se napeta tekma med Mucki, ekipo Mačjega mesta z Murijem na čelu in Čombetom v golu. Na drugi strani pa je ekipa Mačkonov iz sosednjega mesta Mačkovci z novim kapetanom – prebrisanim Falotom.

Ples (2023)
„Mačja godba brez oddiha, gode, bobna in sopiha.“ Vse mačje mesto prekipeva od navdušenja zaradi bližajočega se plesa, a Muri in druščina se bojijo, da jim bo župan s svojimi nerodnostmi spet pokvaril prelep večer.

Distribucija

Invida

Jezik(i)

slovenščina